Behandelingen

Momenteel is er een klantenstop

Wat kunt u verwachten voor behandelingen bij een medisch pedicure?

Een medisch pedicure heeft een uitgebreidere opleiding gehad dan een reguliere pedicure. Door die medische achtergrond en vervolgcursussen ben ik gespecialiseerd in behandelingen van voeten met een verhoogde risico op complicaties. Bijvoorbeeld bij aandoeningen als diabetes, reuma en spasmen of complicaties als gevolg van verwaarlozing of ouderdom.

Verder ben ik gespecialiseerd in het plaatsen van nagelbeugels, het doen van nagelreparaties en zetten van nagelprotheses. Ook weet ik alles over druk verdelende technieken, zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen.

Als medisch pedicure verzorg ik de voeten van mensen met uiteenlopende voetproblemen en neem ik kleine klachten weg om grotere klachten te voorkomen. Dit noemen we preventieve voetzorg. Tijdens de behandeling verzorg ik de nagels en verwijder ik eelt en eventuele likdoorns.

Aan een behandeling gaat eerst een voetonderzoek vooraf waarbij ik ook kijk naar schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Indien nodig verwijs ik de cliënt door naar een gespecialiseerde collega (bijvoorbeeld een podotherapeut of podoloog) of huisarts.

Tevens krijgt iedere client in mijn praktijk de nodige informatie mee naar huis om zelf ook voetproblemen te kunnen voorkomen.

Verder ben ik als medisch pedicures lid van ProVoet, de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures, Procert .
De pedicures die in het register staan voldoen aan de kwaliteitseisen die gesteld zijn binnen het vak als medisch pedicure. Om geregistreerd te blijven, volg ik veel cursussen en congressen om mijn kennis op peil te houden.